علت داغ شدن روغن دستگاه های پرس هیدرولیک

سیستم ­های پرس هیدرولیک

پرس هیدرولیک ماشینی است که از فشار هیدرولیک برای پردازش فلز، پلاستیک، لاستیک، چوب، پودر و سایر محصولات استفاده می­کند. در این دستگاه به جای اهرم مکانیکی از یک اهرم هیدرولیک استفاده می­شود. پرس هیدرولیک از دو سیلندر به هم پیوسته تشکیل شده است. هر سیلندر با مایع هیدرولیک پر شده است و یکی بزرگتر از دیگری است. به سیلندر بزرگتر رم و به سیلندر کوچکتر پلانجر می گویند. دلیل استفاده از  مایعات در سیستم­های هیدرولیکی این است که مایعات به راحتی فشرده نمی شوند و تراکم ناپذیرند. پرس هیدرولیک با اعمال مقدار کمی نیرو به پلانجر عمل می­کند. سپس این فشار به طور یکنواخت پخش شده و رام را بالا می برد. سپس فشار ایجاد شده توسط Plunger و Ram باعث خرد شدن جسم بین آنها می شود. سیلندر هیدرولیک تعبیه شده در دستگاه  نیروی فشاری ایجاد می­کند به این صورت که از یک پیستون هیدرولیک نسبتاً کوچک برای انتقال فشار به سیال استفاده می­شود، سپس نیروی فشاری را به پیستون دیگری با مساحت بزرگتر منتقل می­کند و نیروی مکانیکی متناسب با آن ایجاد می­شود. اصل اساسی یک سیستم هیدرولیک انتقال نیرو از یک نقطه به نقطه دیگر از طریق یک مایع تراکم ناپذیر است. معمولا از روغن به عنوان سیال استفاده می­شود. در فرایتد با استفاده از روغن یا مایعات دیگر نیرویی که باید اعمال شود  افزایش داده می­شود و فشار از طریق سیال منتقل می شود. تراکم پذیری مایعات به طور کلی بسیار کم است، بنابراین در این فرآیند، مایعات تراکم ناپذیر در نظر گرفته می شوند. در مایعات ساکن غیرقابل تراکم، اثر نیروی خارجی منتقل شده به سیال در هر نقطه، به تمام نقاط سیال انتقال داده  می­شود.

اجزای دستگاه پرس

پرس هیدرولیک به طور کلی از سه قسمت تشکیل شده است: پیستون اصلی، سیستم قدرت و سیستم کنترل هیدرولیک. علاوه بر اجزای اصلی دستگاه پرس سیستم خانک کننده روغن نیز باید به سیستم کوپل شود. پرس های هیدرولیک به پرس های هیدرولیک شیری، پرس های هیدرولیک مایع و پرس های هیدرولیک مهندسی طبقه بندی می شوند. از پرس های هیدرولیک علاوه بر آهنگری و شکل دهی می­توان برای صاف کردن، پرس کردن، بسته بندی، پرس بلوک ها و صفحات پرس نیز استفاده کرد. پرس­های هیدرولیک برای خمش، شکل دهی، فلنجینگ و سایر فرآیندهای پرس مناسب هستند. همچنین برای فرآیندهای پانچ و خالی کردن نیز استفاده می­شوند.

داغ شدن روغن سیستم­های هیدرولیک

داغ شدن روغن سیستم­های هیدرولیک یک مشکل رایج در این سیستم­ها است. موارد زیر از دلایل داغ شدن روغن درسیستم­های هیدرولیک است.

1-سیال هیدرولیک آلوده

مایع هیدرولیک آلوده یکی از دلایل رایج گرم شدن بیش از حد یک سیستم هیدرولیک است. این پدیده زمانی رخ می­دهد که محفظه به درستی آب بند نشده باشد و گرد و غبار، خاک، آلانده­ها و رطوبت سیال را آلوده کند. هنگامیکه سیستم های هیدرولیک در فشارهای بالاتر از حالت معمول کار می کنند، بررسی تمیز بودن مایع هیدرولیک بسیار اهمیت دارد. کاهش آلودگی سبب کاهش آسیب شده و شرایط استفاده حداکثر از تجهیزات را فراهم می­کند.

2-کالیبره نبودن شیر

کالیبره نبودن شیر می­تواند منجر به اختلال در فشار سیستم شود که این پدیده باعث گرم شدن بیش از حد سیستم هیدرولیک شود. علت اصلی این امر زمانی است که طراحی کارخانه تغییر می­کند و شیرهای فشار برای شرایط عملیاتی به روز شده کالیبره نمی­شوند. اگرفشار تنظیم شود و باز هم مشکل حل نشود، ممکن است لازم باشد شیر فشارشکن به طور کامل تعویض شود. فرسایش شیر یک اتفاق رایج است زیرا خاک و آلودگی در طول زمان ته نشین شده و باعث فرسایش شیرالات می­شوند. نگه داشتن سیستم در  فشار صحیح به بهبود عملکرد سیستم کمک می­کند.

3-نفوذ هوا

نفوذ هوا در یک سیستم هیدرولیک یک مسئله رایج است و ناشی از ورود هوای بیرون در خط مکش است. فشار مورد استفاده در خط مکش سیستم‌های هیدرولیک کمتر از فشار اتمسفر است، بنابراین روغن به بیرون نشت نمی­کند، اما هوا می‌تواند به داخل نفوذ کند. این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که درزگیرها و اتصالات شل و نشتی وجود داشته باشد و به هوا اجازه نفوذ به سیستم را بدهد. اثرات منفی متعددی بر گرمای بیش از حد سیستم دارد. افزایش کاویتاسیون پمپ، صدای بیش از حد و از دست دادن توان از جمله این اثرات است. برخی از علائم هوادهی ممکن است شامل کف کردن مایع، حرکات نامنظم، و صدای کوبیدن و یا صدای کلیک بلند در هنگام فشرده شدن و خارج شدن سیستم هیدرولیک باشد.

4-انسداد و گرفتگی در مبدل حرارتی

برای بررسی گرفتگی در مبدل­های حرارتی استفاده از دماسنج مادون قرمز روشی موثر است. بررسی نرخ جریان روغن نیز یکی از راه­های تشخیص گرفتگی است. فیلترهای سیال واقع در پمپ باید به طور منظم تعویض شوند تا از انسداد و گرمای بیش از حد جلوگیری شود.

5-نوع روغن

نوع روغن نقش مهمی در هر سیستم هیدرولیک ایفا می کند. روغن نامناسب نه تنها بر عملکرد سیستم تأثیر می گذارد بلکه طول عمر دستگاه را نیز کاهش می دهد. ویسکوزیته روغن حداکثر و حداقل دماهایی را که یک سیستم هیدرولیک می تواند در آن طور ایمن کار کند تعیین می کند. روغن هایی که ویسکوزیته پایینی دارند، در دماهای پایین راحت تر از روغن های با ویسکوزیته بالا جریان می یابند. اگر ویسکوزیته روغن خیلی پایین باشد می تواند باعث اصطکاک داخلی شود و باعث گرم شدن بیش از حد سیستم می­شود.

6-سیال ذخیره کم

کم بودن سیال در مخزن ذخیره یکی دیگر از دلایل داغ شدن روغن در سیستم های هیدرولیک است. نداشتن سیال کافی در مخزن می تواند باعث ایجاد کاویتاسیون و آسیب به پمپ شود. خرابی پمپ هیدرولیک می تواند به کل سیستم هیدرولیک آسیب برساند. هنگامی که پمپ از کار می افتد، آلودگی­ها از پایین دست خارج می شوند و وارد روغن، فیلتر، سوپاپ ها، سیال و .. می­شوند.

موارد ذکر شده از دلایل داغ شدن روغن هیدرولیک در فرایند پرس می­باشند. برای خنک کاری سیستم های هیدرولیک از مبدل­ های حرارتی پوسته لوله و مبدل حرارتی صفحه­ ای  استفاده می­شود. علاوه بر این استفاده از تجهیزات تخصصی تر نظیر مبدل حرارتی آب و روغن نیز جهت پایین آوردن دمای روغن هیدرولیک استفاده می­شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید