روغن های هیدرولیک:

 

سیستم های هیدرولیک در صنایع مختلفی از جمله ساخت و ساز، رباتیک، کشاورزی، معدن و هواپیماها استفاده می شود. این روغن ها نقش مهمی در صنایع ایفا می کنند. در بخش هایی که توان لازم است یا در جاهایی که تغییرات بار وارد شده به سیستم متغییر بوده کاربرد زیادی دارند. در سیستم های هیدرولیک به سیال تحت فشار که باعث تولید نیرو شده روغن های هیدرولیک یا سیالات هیدرولیک می گویند. روغن های هیدرولیک کاربردهای گسترده ای دارند، از جمله ترمزهای هیدرولیک، سیستم های فرمان برقی، بیل مکانیکی، ماشین آلات صنعتی و غیره. روغن های هیدرولیک بر پایه مواد معدنی رایج ترین نوع روغن های پایه هستند. همانطور که از نام آنها مشخص است، پایه معدنی (نفتی) دارند. ایم روغن ها از تقطیر نفت خام به دست می آید. در این فرآیند تمام آلاینده های مضر و هیدروکربن ها از بین می روند.

انتخاب روغن های هیدرولیک:

تجهیزات هیدرولیک گرمای زیادی تولید می کنند. گرمای بیش از حد اغلب در نتیجه ناکارآمدی پمپ ها و موتورهای سیستم است. که ممکن است به اجزای داخلی سیستم هیدرولیک آسیب برساند. روغن هیدرولیک غیر قابل تراکم  قدرت را در ماشین های هیدرولیک منتقل می کند. از طرف دیگر، سیالات هیدرولیک می توانند نقش درزگیر، خنک کننده و روان کننده در تجهیزات هیدرولیک را نیز داشته باشند. تمام سیالات هیدرولیک از روغن های پایه افزودنی های شیمیایی تشکیل شده است. نقش افزودنی ها افزایش عملکرد پایه روغن و بهبود عملکرد اجزای سیستم هیدرولیک است. این افزودنی ها می توانند مقاومت روغن و جلوگیری از خوردگی را افزایش دهند. روغن هیدرولیک استفاده شده در مبدل های حرارتی آب و روغن، خنک کن روغن دستگاه تزریق پلاستیک، مبدل حرارتی روغن و … باید با توجه نوع تجهیز و شرایط عملکردی انتخاب شود.

دسته بندی سیالات هیدرولیک بر اساس نوع روغن پایه

بر اساس نوع روغن پایه، روغن های هیدرولیک می توانند معدنی، مصنوعی و گیاهی باشند.

روغن های هیدرولیک بر پایه معدنی

روغن های هیدرولیک بر پایه معدنی رایج ترین روغن پایه هستند. همانطور که از نام آنها مشخص است، پایه معدنی (نفتی) دارند. از تقطیر نفت خام به دست می آید. این فرآیند تمام آلاینده های مضر و هیدروکربن ها را از بین می برد. اگر از  مواد افزودنی با کیفیت بالا در روغن های هیدرولیک معدنی استفاده شود  این روغن ها می توانند از نظر عملکرد با روغن های مصنوعی قابل مقایسه باشند. این مواد افزودنی عملکرد، محافظت و روانکاری بی‌نظیر را در روغن های هیدرولیک به وجود می آورند. روغن های معدنی از سه زیر گروه تشکیل شده اند. گروه اول سیالات معدنی سنتی تصفیه شده با حلال هستند. گروه دوم و سوم روغن‌های معدنی هیدروکراک شده هستند که ناخالصی‌های گوگردی کمتری دارند و میزان ویسکوزیته بالاتری دارند. یکی از مزایای اصلی روغن های هیدرولیک معمولی مقرون به صرفه بودن آنهاست. به دلیل پایداری حرارتی و خواص ضد سایش، اینروغن ها می توانند سخت ترین شرایط کاری را تحمل کنند و در بخش های مختلف از جمله معدن، ساخت و ساز، جنگلداری و غیره کاربرد وسیعی داشته یاشند.روغن‌های هیدرولیک بر پایه مواد معدنی مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی، خوردگی و تشکیل لجن در محیط‌های کاری مرطوب دارند. علاوه بر این، پایداری بالای اکسیداسیون به این سیالات اجازه می دهد تا در برابر تجزیه شیمیایی در برابر آب مقاومت کنند. از سوی دیگر، ویژگی‌های فیلترپذیری آنها جداسازی سریع آب را تسهیل می‌کند.

روغن های هیدرولیک مصنوعی

روغن های هیدرولیک مصنوعی روغن های پایه ای هستند که به صورت شیمیایی تولید می شوند. مولکول های تشکیلدهنده این روغن ها عملکرد بهتری به عنوان روغن هیدرولیک ایفا می کنند. روغن های مصنوعی کمبود روغن های هیدرولیک معدنی را جبران می کنند. این روغن ها پایداری سیال، روان پذیری و زیست تخریب پذیری بالایی دارند. روغن‌های هیدرولیک مصنوعی انتخابی عالی برای ماشین‌هایی هستند که در دماهای بسیار بالا یا پایین یا فشارهای بالا کار می‌کنند. برخی از معایب اصلی روغن های هیدرولیک مصنوعی قیمت بالاتر و ناسازگاری آنها با برخی مواد آب بندی است.

روغن های هیدرولیک گیاهی

روغن های هیدرولیک گیاهی جایگزینی مناسب برای روغن های معدنی هستند. این روغن ها از دانه های روغنی، از جمله کلزا، تخمه آفتابگردان، سویا و … به دست می آیند. ساختار شیمیایی آنها شبیه به استرهای پلیول است. روغن های هیدرولیک گیاهی دارای ویژگی های روانکاری، ضد اکسیداسیون، ضد زنگ و ضد سایش بالایی هستند. ویسکوزیته بالایی هنیز دارند. به این ترتیب، این روغن ها در هر دو سیستم هیدرولیک متحرک و ثابت استفاده می شوند. مهمتر از همه، روغن های هیدرولیک گیاهی طبیعی دارای خواص زیست محیطی چشمگیری مانند غیر سمی بودن، زیست تخریب پذیری و پایداری دارند.

 

روغن های استفاده شده در مبدل های حرارتی، دستگاه های پرس و سایر تجهیزات باید دارای ویسکوزیته، ضریب انتقال حرارت، ویژگی خورندگی مناسبی باشند تا باعث کاهش طول عمر تجهیزات نشوند و در بهبود عملکرد فرایند ها موثر باشند.

 

جهت دریافت اطلاعات بیشتر از سایت ویرا تجهیز دیدن فرمایید و با مشاوران ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید